Новини

Круглий стіл стейкхолдерів – роботодавців, випускників, студентів спеціальності 053 «Психологія»

23.02.2024 року, в рамках роботи ІХ Всеукраїнської конференції «Особистість в кризових умовах і критичних ситуаціях життя», організованою спільно з різними науковими, освітніми, професійними установами та організаціями кафедрою психології НН ІПП СумДПУ імені А.С. Макаренка, відбувся круглий стіл стейкхолдерів – роботодавців, випускників, студентів спеціальності 053 «Психологія», викладачів кафедри, усіх бажаючих.

Захід проходив у форматі онлайн Zoom-конференції, зібрав 110 учасників, що свідчить про неабияку зацікавленість проблематикою підготовки психологів.
Метою заходу було залучення до продуктивної та конструктивної дискусії стейкхолдерів щодо ефективності освітньо-професійних програм бакалаврського та магістерського рівнів спеціальності 053 Психологія у СумДПУ імені А.С. Макаренка, внесення і обговорення пропозицій до проекту освітньо-професійної програми «Практична психологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, який готується до затвердження найближчим часом, у березні 2024 р.
Учасники обговорили актуальні питання підготовки майбутніх психологів, необхідні компетентності, які в умовах викликів війни, відповідно до побажань стейкхолдерів, є дуже потрібними в умовах сьогодення.
В заході прийняли участь науково-педагогічні працівники кафедри, розробники освітньо-професійної програми, випускники, здобувачі вищої освіти, роботодавці. Серед запрошених гостей були присутні як внутрішні так і зовнішні стейкхолдери.
З метою виявлення наявних потреб в удосконаленні компетентностей бакалаврів та магістрів, виявлення рівня задоволеності підготовкою випускників бакалаврської та магістерської освітньо-професійних програм за спеціальністю 053 Психологія у СумДПУ імені А.С. Макаренка, а також - визначення пріоритених напрямків поліпшення якості ОПП "Практична психологія" та "Психологія", що діють у СумДПУ імені А.С. Макаренка, роботодавцям було запропоновано відповісти на запитання анкети, розробленої ЦЗЯО СумДПУ імені А.С. Макаренка.
Кафедра психології щиро дякує шановним стейкхолдерам за приділений час на критичний перегляд представлених освітньо-професійних програм і висловлення справедливих зауважень. Ми також щиро дякуємо усім учасникам круглого столу за виступи та надіслані письмові пропозиції щодо змін наших стандартів. Для нас було важливо почути конструктивну критику та пропозиції щодо удосконалення підготовки здобувачів вищої освіти за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр» спеціальності 053 «Психологія».
Зібрана інформація під час обговорення, усі відгуки та пропозиції слугуватимуть основою для удосконалення змісту та якості підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Практична психологія» першого (бакалаврського) рівня підготовки при кафедрі психології СумДПУ імені А.С. Макаренка.
Посилання на перегляд відео "Круглий стіл"
https://drive.google.com/file/d/1bwgPNtfvimG-2T7LDzSpGfnxrqvsx7kI/view?usp=drive_link