Новини

Профорієнтація в дії!

29.02.2024 р., відбулася зустріч ПВС кафедри спеціальної та інклюзивної освіти із керівниками 15 закладів освіти Сумської міської територіальної громади та Сумської області.

Метою проведення цієї зустрічі – є створення платформи для обговорення актуальних питань профорієнтаційного інформування про фахову підготовку за спеціальністю 016 «Спеціальна освіта».
Професор-завідувач Оксана БОРЯК підкреслила актуальний на сьогодні дефіцит кваліфікованих фахівців для роботи із дітьми з особливими освітніми потребами та наголосила на унікальності професійної підготовки вчителів-дефектологів (олігофренопедагогів, тифлопедагогів, сурдопедагогів), вчителів-логопедів на базі кафедри спеціальної та інклюзивної освіти СумДПУ імені А.С. Макаренка. Доцент Анна ЧОБАНЯН акцентувала увагу на невідповідності між попитом на фахівців галузі спеціальної/інклюзивної освіти і реаліями вступної кампанії 2023 року, ознайомила із можливостями міжнародної академічної мобільності, розповіла про кваліфікацію, можливості професійного становлення і зростання, сфери і заклади працевлаштування, переваги навчання на спеціальності. Професор Юлія БОНДАРЕНКО наголосила на важливості підготовки висококваліфікованих фахівців-дефектологів для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, висвітлила можливості співпраці кафедри з освітніми закладами, включаючи навчання на різних освітніх рівнях, сертифіковані курси підвищення кваліфікації, участь у наукових заходах, вебінарах, майстер-класах, і можливості для публікаційної діяльності.