Новини

VІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Дошкільна і початкова освіта: реалії та перспективи»

10 квітня 2024 року кафедрою дошкільної і початкової освіти Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка проведено VІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Дошкільна і початкова освіта: реалії та перспективи».

У межах заходу висвітлювалися стратегічні проблеми організації та модернізації освітнього процесу в сучасних закладах дошкільної та початкової освіти.

З вітальними словами до учасників конференції звернулися: директор Навчально-наукового інституту педагогіки і психології, кандидат педагогічних наук, професор кафедри дошкільної і початкової освіти Світлана КОНДРАТЮК; заступник директора ННІПП з наукової роботи, кандидат філософських наук, доцент Антон ВЕРТЕЛЬ. Виступаючі наголосили на необхідності проведення таких заходів в умовах воєнних дій, побажали учасникам плідної роботи, цікавої дискусії при обговоренні винесених на розгляд актуальних питань.

Модератор конференції: кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної і початкової освіти Наталія ПАВЛУЩЕНКО.

На пленарному та секційних засіданнях учасники конференції виступили з презентаціями оптимальних шляхів розв'язання проблемних питань дошкільної та початкової освіти. Обговорення під час конференції відбулося за такими актуальними напрямами, як: актуальні проблеми дошкільної та початкової освіти; теоретичні та методичні засади підготовки дітей до школи; наступність і перспективність освітньої роботи в закладі дошкільної освіти і закладі загальної середньої освіти; проблеми підготовки майбутніх фахівців дошкільної і початкової освіти у закладі вищої освіти; проблема корекційно-реабілітаційної роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.